Iedere dag vroeg je bed uit, in de file staan, slappe filterkoffie en overuren draaien. Zo ziet een gemiddelde werkdag eruit. Maar wat als jij niet gemiddeld wilt zijn? Marketing Impuls heeft 10 tips opgesteld voor als jij meer uit je carrière wilt halen.

 1. Onderzoek de doorgroeimogelijkheden
  Onderzoek de organisatie en vraag je collega’s naar de doorgroeimogelijkheden. Biedt het bedrijf jou de kans om verder te ontwikkelen en hogerop te komen? Ga er dan voor. Hoe cliché het ook klinkt, stilstaan is achteruitgaan.
 1. Kijk eens in de spiegel
  Je werkt met bloed, zweet en tranen aan de opdrachten die je krijgt en levert perfect werk. Althans, dat vind je zelf. Zorg dat je weet wat anderen van jou verwachten en vraag regelmatig feedback. Vat kritiek niet persoonlijk op, maar haal er motivatie uit.
 1. Straal positiviteit uit
  Werk naar een doel toe, maar benoem dit niet te vaak. Promotie is een resultaat, geen doel. Het wordt bereikt door hard werken. Non-verbale communicatie is erg belangrijk op de werkvloer: glimlach, recht je schouders en ga ervoor.
 1. Leer door na je studie
  Sommige bedrijven bieden zo nu en dan een cursus aan. Leuk, maar haal meer uit jezelf. Leidt jezelf op. Schrijf je in voor een masterclass, bekijk filmpjes van interessante sprekers op YouTube. Omring je met mensen die jou inspireren.
 1. Schrijf je toekomstplan
  Maak een toekomstplan voor jezelf en deel deze met je werkgever. Dit is een teken van gedrevenheid. Denk na over waarom je carrière wilt maken, wat is de toegevoegde waarde?
 1. Leer jezelf kennen
  Doe eens een persoonlijkheidstest en maak een SWOT-analyse van jezelf. Vind je kwaliteiten en eventuele zwakke kanten. Wees realistisch over je eigen kunnen. Hierdoor kan jij beter waarde toevoegen binnen een organisatie.
 1. Stap in de spotlights
  Succes vergt meer dan alleen hard werken in stilte. Zorg dat de organisatie op de hoogte is van jouw gedrevenheid en ambitie.
 1. Durf de discussie aan te gaan
  Het is belangrijk om een goede werkrelatie te hebben met je baas en collega’s. Maar je kan niet iedereen tevreden houden, durf de discussie aan te gaan. Laat je niet ompraten en geloof in jezelf.
 1. Gebruik meer dan alleen woorden
  Overtuig je collega’s door ideeën te visualiseren. Dit kan je doen door middel van infographics en moodboards. Hier hoef je echt geen super creatief brein voor te hebben. Met plaatjes raak je emotie, daarnaast worden plaatjes sneller onthouden.
 2. Durf onderuit te gaan
  Een slechte dag hebben is niet erg, maar sta de volgende dag weer op met positieve energie en ga voor je targets. Maak onderweg daar naartoe de fouten, maar doe wat goed voelt: Ook als dat betekent dat je keihard onderuit gaat, dat is niet erg – als je daarna ook maar weer opstaat.

6 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.