Voorkom een outfit blunder op je werk

We kennen het gevoel (bijna) allemaal. Iedere ochtend dezelfde stress, kleding op de grond, je outfit staat niet zoals je verwachtte en dat allemaal terwijl je haast hebt. In onze vorige blog gaven wij tips om meer uit je carrière te halen, de juiste kleding is hiervoor onmisbaar. Weet jij wat je uitstraalt op de werkvloer?

Doe vooraf onderzoek
Bij ieder bedrijf gelden andere regels. Lees je goed in over het bedrijf waar je wilt werken en de functie die je wilt uitoefenen. Naar een traditioneel advocatenkantoor trek je wat anders aan dan naar een hip reclamebureau. Ben je bij je (potentiële) baan dagelijks op pad als commercieel adviseur of werk je op de achtergrond? Wees niet bang om hiernaar te vragen in je sollicitatieprocedure, dit is een teken van interesse. In het contract staan de kledingvoorschriften waaraan je hoort te voldoen. Zo weet je waar je aan toe bent en kom je niet under- of overdressed aan op je eerste werkdag. 

Wat past het beste bij mij?
Bedenk wat je wilt uitstralen en hoe je over wilt komen op collega’s, klanten en je werkgever. Hebben anderen hetzelfde beeld van jou als dat jij van jezelf hebt? Vraag het eens aan anderen. Kleuren spelen hierin een grote rol. Kies voor de juiste materialen en houdt rekening met het weer. Wat je ook aantrekt, zorg dat het lekker zit en je er goed in voelt. Een goede outfit zorgt ervoor dat jij zelfverzekerd de deur uit kan. Pas je kledingstijl aan, maar wordt geen ander persoon.

Doorbreek de taboes
De tijd dat werkkleding saai was is voorbij. Tegenwoordig zijn er ontelbaar veel mogelijkheden voor hippe werkoutfits. Het vinden van de juiste balans tussen wat kan en niet kan is erg belangrijk. Combineer een net pak eens met sneakers, of een spijkerbroek met een chique blouse. En pakken alleen geschikt voor mannen? Dacht het niet!

‘Het feit dat een kledingstuk past, wil niet zeggen dat het je maat is’ – Fred van Leer

Minder, minder, minder
Hoge hakken, een dikke laag make-up en veel accessoires zijn nergens voor nodig. Je kan hiermee de verkeerde indruk achter laten. Je gaat immers naar je werk toe en niet naar een gala. Gebruik geen drukke prints en draag geen te blote kleding, zelfs niet op hete zomerdagen. Zorg dat je kledingkast uit een goede basis bestaat; een mooi pak, effen blouses en een paar T-shirts. Zo kan je oneindig combineren. De ongeschreven ‘keep it classy and simple’ regel geldt ook voor accessoires, schoenen en tassen.

Rare blikken op je eerste werkdag kan je vermijden door een goede voorbereiding. Denk na over de juiste kleur, materiaal en pasvorm van je kleding. Zorg voor een neutrale verschijning, de persoon die de kleding draagt is al bijzonder genoeg.

3 gedachtes op “Voorkom een outfit blunder op je werk”

  1. Pingback: Sleep je droombaan binnen met deze tips - Werken bij Marketing Impuls

  2. Pingback: solars.biz

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.