Lees het verhaal van Philip, van chauffeur tot vestigingsmanager

Vandaag zitten we om de tafel met Philip Minderhoud (25), vestigingsmanager van Schiedam. Philip was 22 jaar oud toen hij bij Marketing Impuls in dienst kwam als adviseur, en binnen anderhalf jaar tijd is hij doorgegroeid tot vestigingsmanager. We hebben hem gevraagd zijn succesverhaal met ons te delen.

Philip had een bijbaan als privéchauffeur en werd op een doordeweekse dag gebeld om een rit te maken van Tilburg naar Den Haag. Onderweg maakt hij een praatje met de klant. Deze klant nodigt hem uit om aan te schuiven in het restaurant waar hij werd afgezet. Hij zei: “Ik denk dat jij wel een goede salesman zou zijn, kom eens bij ons langs.” Door deze rit kreeg zijn leven onverwachts een hele andere wending.

Zijn proefdag was zwaar, het regende en hij bleek geen natuurtalent te zijn. Hij had totaal geen verkoopervaring, het enige wat hij ooit verkocht had was een oude brommer. Toch maakte zijn leader hem enorm enthousiast. 

Philip: “Ik keek tegen hem op en moest aan mezelf bewijzen dat ik dit kon. Ik ben binnengekomen bij Marketing Impuls en nooit meer weggegaan.” 

Door de dagelijkse trainingen werd hij steeds beter. Philip werd zelfs zo goed, dat hij binnen een maand al doorgroeide van adviseur tot leader. Het enthousiasme wat hij toen had, is er nu nog steeds. Hij had vanaf de eerste dag de drive om beter te worden en gaat er nog steeds 100% voor. Hij staat altijd open om nieuwe dingen te leren en is een doorzetter. Hierdoor is het hem gelukt om binnen één jaar en één maand zijn management te behalen.

Philip: “Eerlijk gezegd had ik niet verwacht dat ik zo snel door zou groeien, maar ik heb mezelf overtroffen.” 

Nu kan hij zijn kennis overdragen aan andere adviseurs, en hen de kans bieden, die hij zelf ook heeft gekregen. Hij ziet dat mensen zichzelf elke dag ontwikkelen. Zijn volgende doel is dan ook om zelf meerdere managers te promoten.

Philip is blij met zijn adviseurs, ze vormen een goed team, waar hij trots op is. Het is volgens hem belangrijk om je te gedragen naar de functie die je wilt hebben, in plaats van naar de functie die je nu hebt. Hij kwam niet bij Marketing Impuls als de beste salesman, maar hard werken wordt altijd beloond. Het is dan ook belangrijk om voor jezelf een doel te stellen en hiernaar toe te werken. Breek dit doel op in kleine stukjes en haal hier dagelijks je motivatie uit.  

Verder heeft Philip nog een tip voor alle adviseurs: “Probeer jezelf iedere dag iets nieuws te leren. Zorg dat je elke dag een stapje verder komt dan gisteren. Je hoeft niet goed te beginnen, maar je kan wel de beste worden als je doorzet.”