Sleep je droombaan binnen met deze tips

Je hebt tijd over en geld tekort, snel op zoek naar een baan! Na een goede zoektocht heb je iets gevonden dat je echt wilt. Je wordt uitgenodigd op gesprek, superleuk, maar dan slaan de zenuwen toe! Wat trek je aan, wat zeg je en hoe zorg je ervoor dat jij die baan krijgt? Geen zorgen, wij hebben hier de antwoorden op al jouw vragen.

Do’s

 1. Een goed begin is het halve werk
  Bereid je voor; lees je in over het bedrijf en je contactpersoon. Bezoek de website en LinkedIn van het bedrijf. Check van tevoren je route, want te laat komen kan écht niet. Vergeet tevens niet je CV mee te nemen, evenals een pen en papier.
 2. Beginnen zonder vooroordeel
  Foto’s waarop je met een fles vodka in je hand staat? Het is beter om die niet online te zetten. Toch alles plaatsen wat je wilt? Scherm dan je profiel helemaal af. Voorafgaand aan het gesprek bekijken veel bedrijven jouw sociale media; zorg dus dat je bij voorbaat geen verkeerde indruk opwekt.
 3. Je kan echt wel even zonder
  Zet je telefoon op stil of helemaal uit. Hoe ongemakkelijk is het als je moeder je belt tijdens je gesprek? Precies. Gebruik je telefoon dus niet binnen het gebouw en pak hem pas weer als je buiten staat.
 4. Bouw een band op
  Toon oprechte interesse in het bedrijf door relevante vragen te stellen. Vraag bijvoorbeeld eens naar de passie van je gesprekspartner of wat het bedrijf zo bijzonder maakt. Durf gerust te vragen welke indruk je achtergelaten hebt: zo weet je gelijk waar je aan toe bent.
 5. Voorkom ongemakken
  Trillen door de zenuwen is heel normaal. Bedenk daarom vooraf wat je wilt drinken. Kokend hete thee over je heen krijgen is geen pretje en plassen van de zenuwen ook niet (ik spreek uit ervaring). Water is in dit geval de meest verstandige keuze.

Don’ts

 1. Hemel jezelf niet te veel op
  Het is oké om een mooi verhaal te vertellen, maar blijf realistisch en eerlijk. Weet je net hoe je een computer aanzet? Vertel dan niet dat je een pro bent, uiteindelijk val je toch door de mand.
 2. Denk aan je presentatie
  Wil je niet uit je mond stinken? Neem dan een pepermunt in plaats van kauwgum. Het staat niet netjes en door de zenuwen kan je vergeten om het van tevoren uit te spugen.
 3. Geen tweede kans op een eerste indruk
  Wees beleefd tegen iedereen in het gebouw. Geef een goede, stevige hand en ga niet als eerste zitten. Spreek je gesprekspartner aan met u, tenzij hij/zij anders aangeeft.
 4. Laat het gaan
  Je hebt de kans om vanaf 0 te beginnen, dus maak een goede start. Wees niet negatief over je vorige werkgevers, benoem juist wat je geleerd hebt.
 5. Wat is er echt belangrijk?
  Domme vragen bestaan in dit geval wel. Vraag niet in het eerste gesprek naar je salaris, feitelijkheden over het bedrijf of je carrièregarantie. Dit is een teken van slechte voorbereiding. Heb je alleen interesse in het geld of in de ervaring?

Zenuwen en stress zijn dus helemaal niet nodig bij je sollicitatiegesprek, bedrijven nodigen je weliswaar niet zomaar uit! Dus trek een geschikte outfit aan en ga ervoor. Denk positief en neem een zelfverzekerde houding aan. Sla deze tips op en lees ze de dag voor je gesprek nog even terug. Succes, je kan het!

 

6 gedachtes op “Sleep je droombaan binnen met deze tips”

 1. Pingback: Verkoop toppers gezocht - Werken bij Marketing Impuls

 2. Hi there to every body, it’s my first go to see of this weblog; this weblog carries awesome and
  in fact good material in support of visitors.

 3. Pingback: 2019

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.