Het verhaal van Philip

Vandaag zitten we aan tafel met Philip Minderhoud, de vestigingsmanager van Schiedam. Philip kwam op zijn 22e bij Marketing Impuls in dienst als adviseur en is binnen 1,5 jaar doorgegroeid tot vestigingsmanager. We hebben hem gevraagd om zijn succesverhaal met ons te delen.

Kan je ons meenemen naar het begin van jouw succesvolle carrière?

“Ik had een bijbaan als privéchauffeur; geen uitdagend werk, maar ik was tevreden. Ik werd op een doordeweekse dag gebeld voor een rit van Tilburg naar Den Haag. Onderweg heb ik veel gepraat met de klant. Ik had nooit gedacht dat ik later voor hem zou werken! Deze klant nodigde me uit om aan te schuiven in het restaurant waar ik hem afzette. Hij zei: ‘Ik denk dat jij wel een goede salesman zou zijn, kom eens bij ons langs’. Door deze rit kreeg mijn leven onverwachts een hele andere wending.

Mijn proefdag was zwaar, het regende en ik bleek geen natuurtalent te zijn. Ik had namelijk geen verkoopervaring, het enige wat ik ooit verkocht had is een oude brommer. Toch maakte mijn leader me enorm enthousiast. Ik keek tegen hem op en moest aan mezelf bewijzen dat ik dit ook kon. Ik ben binnengekomen bij Marketing Impuls en nooit meer weggegaan. Dat enthousiasme van toen, heb ik nu nog steeds. Door de dagelijkse training werd ik steeds beter. Ik werd zelfs zo goed, dat ik binnen een maand al doorgroeide van adviseur tot leader.

“…Ik sta altijd open om nieuwe dingen te leren. Ik ben een doorzetter; ik val, maar sta altijd op.”

Philip Minderhoud

Hoe ben jij doorgegroeid bij Marketing Impuls?

 

“Ik heb vanaf de eerste dag continu de drive om beter te worden. Als er iets is wat ik kan behalen, dan wil ik aan mezelf bewijzen dat ik het in me heb. Ik ga er dan voor de volle 100% voor. Verder sta ik altijd open om nieuwe dingen te leren. Ik ben een doorzetter; ik val, maar sta altijd op. Eerlijk gezegd had ik niet verwacht dat ik zo snel door zou groeien, maar ik heb mezelf overtroffen. Binnen 1 jaar en 1 maand heb ik mijn management behaald.”

“Nu kan ik mijn kennis overdragen aan andere adviseurs. Elke dag zie ik mensen ontwikkelen. Ik kan ze de kans bieden, die ik zelf ook heb gekregen. Mijn volgende doel is om zelf meerdere managers te promoten.”

Wat wil je de adviseurs meegeven?
Allereerst wil ik een compliment geven aan alle adviseurs; ‘We vormen een goed team, waar ik trots op ben’.

“Het is belangrijk om je te gedragen naar de functie die je wilt hebben, in plaats van naar de functie die je nu hebt. Verder wil ik adviseurs de tip geven; blijf jezelf ontwikkelen. Probeer jezelf iedere dag iets nieuws te leren. Zorg dat je elke dag een stapje verder komt dan gisteren. Je hoeft niet goed te beginnen, maar je kan wel de beste worden als je doorzet. Ik kwam hier ook niet binnen als de beste salesman. Hard werken wordt altijd beloond. Zet een doel voor jezelf en werk daar naar toe. Breek dit doel af naar kleine stukjes (tot op het uur) waar je dagelijks je motivatie uit kan halen.”

Neem contact op

088 880 1000 | werken@marketingimpuls.nl